Makaleler Öneriler

Hangi Dünya Oyununun Oyuncusuyuz?

world game logo

 

Dünyada pek çok oyun oynanıyor, hepimiz öyle ya da böyle bir oyun sahasının içindeyiz. Bir kısmımız bulunduğu konum, etki alanı ve gücü nedeni ile daha çok oyun alanında, bir kısmımız oyuncu, bir kısım oyun kuran, bir kısım kuralları koyan ve bir kısım da kuralları zorlayan.

Bu oyunların bazıları insanlığı destekleyen oyunlar, bazıları birilerinin menfaatlerini öne çıkaran ve bir yerlerde insanı zorlayan, zarar veren oyunlar ve bir kısım oyun da doğrudan insan gelişimi oyunları.

Siz hangisi ile daha ilgilisiniz? Sizin dahil olduğunuz oyun ya da oyunlar hangisi?

Bu konuda farkındalığınız ne kadar? Ölçüm kriterleriniz neler?

Oyunu etkileme şansınız ne kadar?

İnsanlık teknolojik gelişimle örtüşmeyecek bir insani gelişmişlikte! Son günlerde dünyada olan bitenler bize bunu defalarca kanıtlamakta. İnsanca ve yaşanışabilir bir dünya için bir şeyleri bir araya getirme, bir hareketi başlatma, var olana içtenlikle katılma zamanı geldi ve geçiyor.

Dünya artık yeni bir anlayışla oynanacak bir “Dünya Oyunu Bakış Açısına” gereksinim duyuyor.

2010 yılında Dünya Futbol Kupasına olan ilgiden esinlenerek ve NASA’nın yüksek performanslı takım sürecini yürüten Dr.Charles Pellerin ile yaptığı sohbet sonucu Erickson Koçluk Okulu Kurucusu Dr.Marilyn Atkinson “Pek çok insanı kapsayan, büyük bir Dünya Oyunu bakış açısını nasıl oluşturabiliriz?” sorusuna cevap aramak üzere, birincisi 2010 Ekim’inde Londra’da, ikincisi 2014’de İstanbul’da düzenlenen Uluslarası bir çağrıyı, birlikteliği başlattı. Üçüncü uluslararası birliktelik Nisan 2016’da Bali’de düzenleniyor.

“WORLD GAME”in AMACI:  

Dünyayı ve insanlığı etkileyen önemli konularda tüm dünyada etki oluşturabilecek, her insanın gelişimini destekleyecek “oyunlar”ı fark etmek, katılmak, desteklemek, farkındalık yaratmak ve yenilerini oluşturmak, sinerji ve güç birliği yaratarak etki alanını genişletmek.

Günümüz dünyasında para ve güç genellikle insan, doğa ve çevre yararından çok “daha fazla para ve güç” oyunlarıyla bir araya gelmekte ve sonuçları insana, doğaya, ülkelere, çevreye, insanlığın geleceğine tehdit, tehlike oluşturacak sonuçlara yol açmaktadır.

Oysa dünyada oynanan ve çoğalarak, gelişerek oynanması gereken başka oyunlar da var. Kimileri için birilerine destek, katkı, yardım, kimileri için yeni nesillerin iyi yetişmesi, gelişmesi, kimileri için İNSAN potansiyelini farkındalıkla yaşayan insanların artarak gelişmesi, kimileri için insanın yaşam kalitesinin, sağlığının artması ve daha pek çok alan.

Biz koçlar her seferinde odaklı bir konuşma ile düşünen, yaratan, çözüm üreten, gerçekten duyan, gören, anlayan insan niteliğinin artması ile dünyayı değiştiren katkı oyunu oynuyoruz.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleşen “Dünya Oyunu Konferansı” sonrası Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da 20’ye yakın ülkede çiçekler açan bir ağaç gibi yerel dünya konferanslarının motivasyon kaynağı oldu, Türkiye buna öncülük etti.

Şimdi 2016 Bali konferansına hazırlık olacak, yeni fikirlerin, potansiyel yeni oyunların ortaya çıkacağı öncü bir çalışmayı yine İstanbul’da başlatalım istiyoruz.

5 Aralık 2015’de BÜMED ’de

Ekran Resmi 2015-10-19 10.24.29

Esin kaynağı olacak konuk konuşmacılar, beyinlerimizi bir araya getirerek yaratıcı potansiyelimizi ortaya dökeceğimiz çalıştaylarla insanlığın özlemini çektiği geleceği birlikte tasarlamaya var mısınız?

“Düşünen beyinlerde oluşan tohumlar uygun ortamlarda mutlaka yeşerir” özlü sözünden hareketle, gelin önce tohumları oluşturalım sonra onlar mutlaka yeşerirler.

Geleceği dilediğiniz başlıklarda birlikte tasarlamak isteyen koçlar, düşünürler, girişimciler, ilgi duyan, yaratmak isteyen ve odağını “İNSAN”a çevirmiş olanlar:

Geleceği birlikte tasarlamaya var mısınız?

O zaman 5 Aralık 2015 İstanbul BÜMED’de buluşmak üzere…

Dr. Zerrin Başer, PCC (Denge Merkezi Ailesi Üyesi / Erickson Uluslararası Eğitmeni)