Makaleler Öneriler

Alaylı Koçluktan Profesyonel Koçluğa Yolculuk

Koçluğu yaklaşık bir yıl duydum. Adını koyamadığım bir anlamla “Daha Çok” duymak istedim. Sosyal ve profesyonel çevremde her fırsatta, ilgili olduğunu gördüğüm/tahmin ettiğim herkese; Koçluk nedir? Nasıl bir şeydir? diye sordum ve Kasım 2022’de Profesyonel Koç olmaya karar verdim.

Karar verdikten sonrada; Nereden? Kimden? Nasıl eğitim alınır? Koçluk nedir? Koç ne yapar? Nasıl bir şeydir? sorularıma cevap aramak için yola çıktım ve Mart 2023’te Erickson koçluk okulundan eğitim almaya karar verdim. Hem de öyle bir karar verdim ki dört modülün tarihlerine uygun yıllık izinlerimi 21 Ekim 2023’e kadar kurumsal şirketime onaylattım.

29 Mayıs 2023’te başlayacak olan birinci modüle, kalbim ve beynim çarpa çarpa girdim ve vaoovv dedim… TAM DA BURASI dediğim bir eğitime başladım. Dört günün her bir gününde, beynimin hareket ettiğini, kıvılcım kıvılcım nöron yolları oluştuğunu canlı canlı, diri diri, bariz bariz hissediyordum. Başımı tutuyor ve Kulaklarıma kadar gülümsüyordum 🙂

Koçluğun her bir modülü beni “Yavaşlattı – Dinginleştirdi – Nefesimi tazeledi”…

İlk iki modül beni; İnsanı olduğu gibi kabul etmeyi içselleştirmemi sağladı. Birinci modülün sonunda kuş gibi hafif, su gibi akışkan bir iletişim haline girmiştim. İnsanı, Erickson prensipleri ile öyle bir kabullenişe koydu ki, resmen bedenimin ve ruhumun güzelleştiğini hissettim.

Koçluk yaptıkça derinleştim, derinleştikçe genişledim, genişledikçe de güçlendim. Hayatımın her alanında KOÇVARİ ALİ olarak; arkadaş, baba, eş, çocuk ve dost olmaya başladım. İlişkilerim derinleşti, bir günüm neredeyse 48 saat oldu. An’ ım tam da ŞİMDİ olmaya başladı. Sistemin bütününü anladıkça; kalbimi, duygumu, beynimi ve nöronlarımı, kan akışımı, kalp atışımı dolu dolu hisseder ve anlar oldum. Anladıkça da ne demek istediğini iyice öğrenir oldum.

Sonra bir baktım ki ben zaten “Alaylı Koç’muşum!”

Kendime, işime, ekibime ve çevreme koçvari yaklaşımlarımın ve sohbetlerimin ne kadar fazla olduğunu fark ettim. Bu farkındalık beni Doğru Yol’ da olduğumu tüm bedenim ve dünya ile ortaya sermiş oldu. Ben artık profesyonel koçtum.

Derslerimi ve görevlerimi iyi ve sıkı çalıştım. Her günümü ve anımı güçlü ve vizyoner koç olmaya adadım. Her ne iş/meslek yaparsam yapayım,

Profesyonel Erickson Koç’u olarak, yaptığım her şeye ALİCE bir misyon ve değer katacağım.

Koçluk mesleğimi edinmeme kılavuzluk eden Denge Merkezi’ne saygımı, sevgimi ve sonsuz güzel duygularımı gönderiyorum.

Yeni bir dünya Profesyonel Erickson Koçları ile daha sağlam ve özgün olacak! Bunu biliyorum çünkü ben de bir Erickson Koç’uyum!

 

Profesyonel Erickson Koçu, ALİ TAŞAR

18.04.2023