Kitaplar Öneriler

İş Hayatında Zihin Oyunları

Derleyen: Fatma Yıldız , Profesyonel Erickson Koçu

Gün içerisinde insanın zihninden neler geçer? Bu zihinden geçenler insanın gelişimini ne kadar destekler? Değişim ve gelişim dışarıdan bir yönlendirmeyle ne kadar olur?

Zihinsel olarak kendi kendimize yarattığımız engelleri farkına varmamızı sağlayan, kendi üzerimizde yarattığımız baskıyı biraz azalttığımızda istediğimiz performansla kolaylıkla buluşacağımızı bize büyük bir ustalıkla ve nezaketle gösteren bir kitap “İş Hayatında Zihin Oyunları”.

Bir tenis koçu olan Timothy Gallwey, iş hayatından bir çok gerçek örnekle, bizlere öğrenmenin keyfini, değişimin dinamiklerini ve aslında koçluğun nerede ve nasıl işe yaradığını anlatıyor bu kitapta.

Her ne iş yapıyorsanız yapın, kendinize kazandıracağınız hareket kabiliyeti bakış açısıyla, öğrenme odaklı, işinden keyif alan, farkındalığı yüksek bireyler olabilirsiniz. Bu da sizin hayatınıza ciddi anlamda özgürlük ve tatmin getirir.

Yöneticilerin neden koçluk yapmayı öğrenmeleri gerektiğine dair bir çok farkındalık uyandıracağını da düşünüyorum. “Şirket liderleri organizasyonlarının, değişimi içerdiğinin daha fazla farkında oldukça öğrenmenin şirket kültürlerinde temel değer olması gerektiğini anlayacaklardır. Sonuç olarak koçluğa, çalışanları için öğrenme becerilerini artıran en etkin gelişim aracı olarak bakacaklardır.”

Öğrenmeyi değerli kılan, bu konuda bizi engelleyen zihinsel oyunları farkettiren ve aslında en doğal, en saf, her şeyi bilen halimizle bizi yeniden buluşturan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kütüphanemin en çok altı çizilen kitaplarından biri olduğunu söylemeliyim. İyi okumalar.