Kitaplar Öneriler

ZAMANIN ÖTESİNDEKİ DEHA TESLA

“Nikola Tesla insan beyninin imgeleyerek hayal kurması, öğrenmesi ve imgelediklerini ürüne dönüştürebilmesinin dünyadaki en önemli örneklerinden biridir.”

Tüm zamanların en büyük mucitlerinden Tesla’nın yaşam öyküsünü ele almış bu kitap bizlere, günümüz teknolojisinin altyapısını oluşturan bu deha’nın yaşamının kapılarını geniş bir yelpazede açıyor.

1920’lerde yaşam hikayesi, düşünceleri ve keşifleriyle bugünün bilimine ışık tutan Tesla, yedi yüze yakın patentle dünyanın en fazla bilim insanı olmasa da icatlarıyla sadece kendi yüzyılını değil gelecek yüzyıllarında şekillenmesini sağlamıştır.  Bu kitap, eşsiz bilim insanın çalışma ile dolu hayatını, buluşlarını nasıl ve ne koşullarda oluşturduğunu, karşılaştığı zorlukları, yaşamındaki ilişkilerini tüm gerçekliğiyle sade bir şekilde sunuyor.

Tesla’nın o günlerde imgelediği ve düşlediği şeylerin bir kısmı bugün bile henüz hayata geçmemiş düşlerdendir. Bu düşlerin gerçekleşmesi diğer mucitlere de ilham vermiştir.

Potansiyelimize dair bir örnek olan Tesla’nın yaşamından ilham almak, sınırların ötesini görebilmek, duvarlarımızı itebilmek üzere bu kitabı tavsiye ederiz.

Herkese iyi haftasonları,

Denge Merkezi